Menevätkö pikavippiyritykset konkurssiin uuden lain myötä?

Menevätkö pikavippiyritykset konkurssiin uuden lain myötä?

Kaatuvatko lainapalvelut konkurssiin uuden lain myötä?

Meitä ja muitakin varmasti mietityttää, miten käy niiden pikavippiyritysten, joiden lainat ovat nyt täysin laittomia. Uusi laki karsii lainamarkkinoilta varmasti pois nämä mädät omenat, tavalla tai toisella. Kuluttajalle lakiuudistus on vain ja ainoastaan positiivinen.

Vastaus kysymykseen kuuluu siis kyllä ja ei.

Kyllä: Osa pikavippiyrityksistä tulee melko varmasti ajautumaan konkurssiin, kun lainojen koroista saatava tuotto voi laskea jopa viiteen prosenttiin siitä, mitä se oli aikaisemmin.

Ei: Useimmat yritykset ovat muuttaneet lainojen ehtoja ja tarjoavat nyt lainoja uuden lain puitteissa. Tämä kuitenkin varmasti laskee yrityksen tekemää voittoa ja esimerkiksi mainosbudjetista on pakko tinkiä. Myös monet vippifirmat ovat ilmoittaneet lopettavansa toimintansa, mutta tämä ei kuitenkaan suoranaisesti tarkoita, että yritykset menisivät konkurssiin.

Kuluttajalle tilanne on positiivinen ja myös lainojen yhdistäminen on nyt edullisempaa kuin ennen. Jos sinulla on useita lainoja tai vanhoilla heikoilla ehdoilla olevia luottokortteja, niin kannatta järjestelylainaa hakea heti.


Artikkeli on julkaistu kategoriassa: Ajankohtaista