Uusi lainalaki » Pienemmät lainojen korot ja kulut

Uusi lainalaki » Pienemmät lainojen korot ja kulut

Uusi lainalaki tarkoittaa pienempiä lainojen korkoja ja kuluja

Uusi lainalaki astui voimaan 1.9.2019.

Muutokset kuluttajansuojalaki hyväksyttiin eduskunnassa 26.4.2019. Kuluttajaluottoihin vaikuttavat säännökset astuivat voimaan syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Uuden lain ansiosta lainoista ei voida enää pyytää aivan älyttömiä korkoja tai kuluja. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt saat halvempaa lainaa.

Jos olet ottanut lainaa vanhan lain ollessa voimassa, nyt on aika maksaa nuo lainat, vaikka toisella lainalla pois. Jos sinulla on useita lainoja, niiden yhdistäminen ei voi mennä pieleen. Saat varmasti halvemman lainan nyt millä voit maksaa kaikki vanhat lainasi pois. On kuitenkin suositeltavaa, että tarkastat parhaat palvelut lainojen yhdistämiseen ennen kuin haet järjestelylainaa.

Uusi laki pähkinänkuoressa

Kuluttajasuojalaki päivitettiin 1.9.2019, alla näet yhteenvedon siitä, mikä nyt muuttui. Kuluttajalle lakiuudistus on ehdottomasti vain hyvä asia. Kuluttajaluottojen ja -lainojen ja korot tulevat putoamaan!

  1. Kaikille luotoille ja lainoille asetettiin nimelliskoron korkokatoksi 20%.
  2. Uusi laki koskee nyt kaikkia vakuudettomia luottoja (myös yli 2000 € lainoja)
  3. Lainan muut kustannukset ja kulut saavat olla maksimissaan 150 euroa vuodessa.
  4. Lainan kustannukset saavat olla maksimissaan 0,01 prosenttia luoton määrästä tai myönnetystä luottorajasta päivää kohden.
  5. Laki ei koske ajoneuvojen osamaksukauppoja tai asuntolainoja, mutta kattaa kaikki muut vakuudettomat lainat, kuten pikavipit, kulutusluotot, luottokortit, pankkien myöntämät autolainat sekä remonttilainat.
  6. Maksuajan pidentämisestä koituvat kulut eivät saa ylittää 20 euroa vuodessa. Maksuajan pidentämisestä voidaan periä maksimissaan 5 euroa (edellyttäen, että maksuaikaa jatketaan vähintään 14 vuorokaudella).

Vanhassa laissa oli määrätty kaikille alle 2000 € lainoille todellisen vuosikoron korkokatoksi 50% + korkolain mukainen viitekorko. Lakia kierrettiin myöntämällä 2000 euron luottoraja myös pienemmille lainoille, kuten pikavipeille.

Muutama kysymys, joiden epäilemme askarruttavan monia


Artikkeli on julkaistu kategoriassa: Ajankohtaista