Onko uudessa lainalaissa (kuluttajasuojalaki) porsaanreikiä?

Onko uudessa lainalaissa (kuluttajasuojalaki) porsaanreikiä?

Onko uudessa lainalaissa porsaanreikiä, minkä avulla luottoyhtiöt voivat kiertää sääntöjä?

Tämä kysymys pyörii varmasti monen päässä, nyt kun uusi kuluttajansuojalaki eli lainalaki on astunut voimaan.

Edellisen pikalainalain tullessa voimaan 2013 kaikki odottivat kalliiden vippien katoavan markkinoilta täysin. Vanhasta laista ei kuitenkaan ollut mitään hyötyä, sillä lainapalvelut pystyivät kiertämään kaikki säännöt. Vanhassa laissa määriteltiin korkokatto alle 2000 € lainoille. Pikavippipalvelut päättivät sitten tarjota kaikki lainansa 2000 € suuruisina, mutta niistä asiakas voisi halutessaan nostaa vain vaikka 100 € summan. Näin lainalle voitiin edelleen laittaa vuosikoroksi aivan, mitä lainapalvelu itse päätti. Pahimmassa tapauksessa todellinen vuosikorko oli 446,2%, vaikka korkokaton piti olla 50%.

Uusi lainalaki vaikuttaa vielä tällä hetkellä ainakin asialliselta ja sen yli eikä ympäri pitäisi päästä. Useat lainapalvelut ovatkin tiputtaneet korkonsa mukisematta. Kuluttaja siis säästää ja vihdoin ahneet vippilafkat joutuvat tarjoamaan asiallisia lainoja. Nyt saat siis halvempaa lainaa ainakin siihen saakka, kun lainapalvelut keksivät kiertää tämän lain. Ei auta kuin odotella ensimmäistä oikeuden ennakkopäätöstä, jotta saamme selvyyden siihen, mikä on rangaistavaa ja mikä ei.

Asialliset lainapalvelut jatkavat toimintaansa aivan, kuten aikaisemminkin. Tästä tunnistat luotettavan ja reilun toimijan. Lainojen yhdistämispalveluiden vertailumme ei vaatinut muutoksia, sillä jokainen toimijoista oli jo oikealla asialla, tarjoamassa reiluja ja edullisia järjestelylainoja.


Artikkeli on julkaistu kategoriassa: Ajankohtaista